Roedelopname

Wilt u werken aan de sociale skills van uw hond? Wij hebben een vaste roedel waarmee ik werk, zij helpen uw hond weer het vertrouwen te krijgen in andere honden. Dit betreft een interne roedelopname bestemd voor honden die het hele vertrouwen kwijt zijn, maar ook voor onzekere honden, honden met een trauma of juist de te zekere honden. Het is maar net wat u als baas voor ogen heeft voor uw hond.

Het is belangrijk voor mij te weten wat uw wens is. Daarom zal ik eerst contact hebben om de juiste informatie te kunnen uitwisselen zodat duidelijk wordt wat ik voor uw hond kan betekenen. Bij aanvang van de hond is er de tijd om nogmaals te spreken om u een goed gevoel te kunnen geven om uw hond achter te laten.

Dagelijks trainen

De hond gaat hierbij 4 dagen in de week mee naar de opvang en ziet daar elke dag een andere vaste roedel honden waar hij of zij van mag leren. Uiteraard onder constante toezicht. Er word dagelijks veel getraind en bij veel gevallen zullen hierbij andere honden worden gebruikt. Honden reageren namelijk op instinct en hoewel ik getraind ben om instinctief te reageren, kan een andere stabiele hond dit natuurlijk als de beste! U als baas wordt tussendoor op de hoogte gehouden en meegenomen in het traject zodat u daarna zelf het vertrouwen heeft om dit vast te houden en door te zetten.

Neem contact op!
Hondengedragscentrum Oost - Roedelopname

Waarom een roedelopname?

Een roedelopname zou u dus kunnen helpen als bijvoorbeeld één van onderstaande vragen van toepassing is op jullie situatie:

  • Heeft uw hond slechte ervaringen met andere honden?
  • Bent u geschrokken van een nare ervaring waarbij u uw hond kennis liet maken met een andere hond en dat tegenwoordig maar uit de weg gaat?
  • Is uw hond erg angstig voor bepaalde dingen?
  • Valt uw hond uit en houdt u daarom uw hond altijd maar op afstand?
  • Heeft u weinig vertrouwen in uw eigen hond?
  • Enzovoort..

Gun uw hond een interne opname om allebei weer met vertrouwen van elkaar te kunnen genieten. Uw hond staat de gehele dag in dit traject onder begeleiding van mijzelf, maar nóg belangrijker: Onder begeleiding van andere stabiele honden die uw hond gaan helpen weer in balans te komen.

Referenties